Skip to main content

НГИ „Правосъдие за всеки“ подкрепя протеста на 11.11.2015 ч., за да остане природа в България

By 09.11.2015март 23rd, 2021Новини, Събития

Logo_IPVПриродата в България е жертва на беззаконието!
Национална гражданска инициатива „Правосъдие за всеки” подкрепя напълно протеста на свободните български граждани, загрижени за опазване на природата в България!
Българското Черноморие и българската вековна гора в цялата страна се съсипват безконтролно и безнаказано. Именно пълната липса на справедливост за гражданите и липсата на последствия за закононарушителите обезобразява целенасочено и трайно едно от големите достойнства на България – природата и. В някой от случаите това е безвъзвратно, в други все още може да бъде спряно. Нека го направим заедно!
Протестът на 11-ти ноември 2015 г. е знак към управляващите, че българското гражданство знае, че справедливостта в обществото може да съществува само, когато спрем корупцията, беззаконието и усещането за безнаказаност. А те се пораждат от нереформираната ни съдебна система и закостенелите връзки в нея, от които всъщост зависи справедливия съдебен процес. Днес в нарушителите на закона в ежедневието и на всички нива в държавата няма страх от правосъдие. Това трябва да се промени в България, ако искаме да опазим природата, а и достойнството на гражданите!
Общността „Правосъдие за всеки” вече е внесла 6/шест/ радикални предложения за съдебна реформа, засягащи и прокуратурата и те ще бъдат разгледани в Народно събрание в края на ноември. В подкрепа на предложенията в цялата страна се събира подписка, която ще бъде внесена в Парламента преди второто четене на закона за изменение на Конституцията в частта „Съдебна реформа”. Повече от всякога гласът на гражданите на България ще има нужда от подкрепата на цялото общество!
Очакваме Ви на „Попа” в уречения час, 18,30 часа, когато всички историци, филолози, художници и поети, преводачи и юристи, инженери и икономисти, всички хора със свободни професии и заетите „от 9 до 5”, стават „еколози”- специалността, която ненавиждат тези, които имат явно пренебрежение към законите в България и така искат да заклеймят желанието за справедливост. Да ги спрем заедно!
Национална гражданска инициатива „Правосъдие за всеки” е учредена на 6-ти септември в Пловдив, по закона за прякото участие на гражданите в държавната и местна власт. Инициативата е независима гражданска общност, с мисията за установяване на справедливост в българското общество чрез независим съд и ефективно правораздаване, като задължително условие за социален и икономически просперитет. Тя не е партийно ангажирана и представлява вижданията на широк кръг общественици. „Правосъдие за всеки” покани Моника Маковей в София на 25 май 2015 г. и запозна обществеността директно на открит форум с огромния напредък в борбата с корупцията в Румъния и липсата на противодействие на корупцията в България. Сред учредителите на Инициативата са: Велислав Величков, Михаил Екимджиев, Любомир Авджийски, Петромир Кънчев, Биляна Гяурова-Вегертседер, Атанас Славов, Гергана Върбанова, Искрен Кръстев, Деян Василев, Димо Господинов, Георги Илиев. В Обществения съвет на инициативата са личности като Мануела Малеева, Ивайло Захариев, Александър Кашъмов, Кристиан Таков, Камен Алипиев, Нели Огнянова, Александър Джеров, Антоанета Цонева и десетки други граждани.

Очакваме ви на Попа в уречения час, да ги спрем заедно!