Skip to main content

Гражданско известие за правосъдие

By 31.01.2016март 22nd, 2021Новини, Становища

Vnasiane_1Инициатива „Правосъдие за всеки” започва нова кампания в борбата за истинска съдебна реформа.

Кампанията „Гражданско известие за правосъдие” е своеобразно продължение на Националната гражданска инициатива, с която се събраха над 5000 подписа под седемте идеи на ИПВ за съдебна реформа. Подписката е в парламента и предстои да бъде разгледана в комисии. Сега се търси подкрепата на депутати, за да бъде превърната в нов законопроект за промени в Конституцията.

Сайтът на кампанията „Гражданско известие за правосъдие” дава възможност на всеки да изпрати лесно писмо от свое име към един или повече депутати. В писмото се казва:

Като народен представител, Вие сте положили клетва да отстоявате принципите на върховенство на закона и във всичките си действия да се ръководите от интересите на народа. Вярвам, че тази клетва е нещо свято за Вас.”

Сайтът вече е активен и очаква посетители. Ето указанията:

„Изберете народен представител и направете така, че да получи Вашето писмо, препратете го по и-мейл, изпратете го по поща, връчете го лично в приемната, пред Парламента или където успеете да го срещнете. Изберете депутат от нашата страница и разгледайте текста на предложението ни за гражданско известие към депутатите. Въведете своите имена и и-мейл адрес и ще можете да изпратите писмото на адреса на избрания от Вас депутат. Заедно с това ще получите и копие от него, ако искате да го изпратите и от свое име на посочения адрес. Изискайте Вашият представител да вземе предвид гласа Ви.”

ИПВ ще ви държи в течение за резултатите от кампанията.