Skip to main content

Петромир Кънчев за първата среща на Инициатива „Правосъдие за всеки” с парламентарно представените партии

Петромир Кънчев

Петромир Кънчев, адвокат – снимка

В „Коментарна рубрика“ на телевизия Евроком Иво Божков разговаря с Петромир Кънчев за първата среща на Инициатива „Правосъдие за всеки” в Парламента с представители на Реформаторския блок.

Инициатива „Правосъдие за всеки” смята да разясни своите тези за реформата пред депутати от всички парламентарни групи и да поиска тяхната подкрепа. Идеите са „с една стъпка по-напред” от заложеното за момента. Чуйте какви са те и защо промените в прокуратурата са задължителни:

„Вие питате има ли честни прокурори, които да са достатъчно смели и да се противопоставят на давление отгоре. Има, но въпросът е, че те са длъжни по закон да се съобразят с по-горестоящия прокурор. Прокуратурата е централизирана и всеки прокурор е подчинен на по-горния от него.”

Продължаващите публикации в пресата за гостувалата в София Моника Маковей, Петромир Кънчев коментира така:
„Това е една абсолютно нормална реакция на статуквото, представена чрез медиите на господин Пеевски и неговата майка. Те биха били най-потърпевши, ако се случи тази съдебна реформа, която Министерството на правосъдието инициира, а гражданското общество изисква.”

Целия запис на интервюто вижте тук.