Skip to main content

Инициатива „Правосъдие за всеки“ с номинация за „Човек на годината“ 2016

„Инициатива Правосъдие за всеки“ е сред номинираните в деветото издание на наградите „Човек на годината“ 2016.

011__redakt
Ето какво се казва в  уведомителното писмото на Българския хелзинкски комитет:

„Героите често остават незабелязани – ние се стремим да променим това! „Човек на годината“ са годишни награди за принос към правата на човека и правозащитността, инициирани от Български хелзинкски комитет – най-голяма правозащитна организация в България. Тяхна основна цел е да дадат признание и публичност на носителите им. Имаме удоволствието да Ви съобщим, че сте сред номинираните в деветото годишно издание наградите „Човек на годината“ 2016”.

Критерии за номиниране: Хора или организации се номинират заради конкретна правозащитна дейностизвършена в периода ноември 2015 г. – октомври 2016 г.

Дейността – постъпка или практика, трябва да отговаря на критериите, изброени по-долу. Това са критериите, по които журито определя кои номинации да допусне и по които впоследствие избира носителите на наградите. Тези критерии са алтернативни – не е необходимо кандидатът да отговаря на всички тях.

Да е прецедент в правозащитната сфера.

Да има значителен потенциал за обединяване и развитие на обществото.

Да вдъхновява към действие.

Да се отличава с гражданска доблест.

Да е новаторска и оригинална.

Церемонията по връчването на Наградите ще се проведе в Литературен клуб “Перото” в НДК на 12 декември по повод Световния ден на правата на човека, който се чества всяка година на 10 декември.

„Човек на годината“  и отличените хора в предходни издания вижте тук.

snimka-bhk-chovek-na-godinata-2016