Skip to main content

Пристанище Догансарай

By 27.08.2021септември 3rd, 2021Подкаст

Вижте подкаста и в Youtube:

В 46-тото издание на подкаста Велислав Величков, Пепи Кънчев, Росен Рашков и Емил Георгиев обсъждат 46-тото Народно събрание, което, по всичко личи, няма да успее да постигне нищо смислено. Конкретно, обсъжданите теми са:

  1. Поредно изслушване на главния прокурор в НС: кой се справя по-добре той или депутатите?
  2. Прокуратурата опита да задължи Министерството на здравеопазването да ѝ предостави отчет как се справя с Ковид – има ли тя право на това и какво отговори министър Стойчо Кацаров
  3. Превърна ли се пристанище Варна окончателно в пристанище Догансарай и защо прокуратурата се прави на сляпа за случващото се там?
  4. Нови законопроекти – Закон за изменение и допълнение на Конституцията (двойното гражданство да не е пречка за избор като депутат), на Закона за НСО (без охрана “по подразбиране” за главния прокурор, министрите, остава хипотезата за “доказана застрашеност”), на Закона за мерките срещу изпиране на пари (по-малко задължения за адвокатите), на Закона за движение по пътищата (камерите на АПИ да се използват и за установяване на нарушения), на Закона за юридическите лица с нестопанска цел  (неприсъствено провеждане на общи събрания).

Очаквайте извънредното ни издание в неделя със специален гост – Мая Манолова. 

Абонирайте се за подкаста в

– Apple Podcasts -> https://podcasts.apple.com/bg/podcast/ипв-подкаст/id1534604442

– Google Podcasts -> https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8zOWNiMjU2Yy9wb2RjYXN0L3Jzcw== 

– Spotify -> https://open.spotify.com/show/7dyrrFtr4VEkYMOfTO3dVx или

– YouTube -> https://www.youtube.com/channel/UCXs0FEHqumXAxCQHtNSKI3g

П. С. Ако харествате подкаста и дейността ни въобще, можете да ни подкрепите с дарение чрез банков превод, по PayPal или по ePay, повече тук -> https://pravosadiezavseki.com/dareniya/ и https://www.patreon.com/ipvpodcast