Skip to main content

Отсечено правосъдие

Aleko_1На 6 декември Инициатива „Правосъдие за всеки” издигна своите искания още по-нависоко в символична акция под надслов Отсечено правосъдие.

„Днес се качихме на Витоша в местността „Меча поляна” , за да стъпим на мястото на ОТСЕЧЕНОТО ПРАВОСЪДИЕ!

Бяхме там и вдигнахме транспарантите на Гражанска Инициатива „Правосъдие за всеки“, за да им напомним, че сме навсякъде, където няма правосъдие. Под лъчите на топлото и ярко декемврийско слънце бяха огрени повечето планински била, а долу статуквото в мъгла.

Бяхме там, за да извикаме за пореден път, че искаме справедливост, справедливост за всеки, бяхме там, за да им покажем, че предложенията ни са по-високо от мъглата на задкулисието.”

Привържениците на промените в Конституцията се изкачиха до местността Меча поляна в района на хижа „Алеко”, където бяха изсечени множество дървета, съобщи Би Ти Ви в пряко включване в обедните новини.

Aleko_3Николай Петков от Инициативата каза:

„Всъщност това място се оказва за пореден път показателно за това, какво се случва в държавата. Отново някой прави нещо, което е беззаконно, и няма никаква реакция от страна на властите, които се занимават с това.”

Aleko

Събитието става дни преди законопроектът за промени в Конституцията да влезе за гласуваен на второ четене в пленарна зала.

Николай Петков напомни, че Инициатива „Правосъдие за всеки” внесе в парламента своите седем идеи за съдебна реформа, подкрепени с подписите на повече от пет хиляди граждани.

Aleko_2