Skip to main content

Време е да се възмутим!

transperant6 милиарда ги няма! 4,5 изчезнаха през КТБ, 1,5 е вече официално признатата и съдебно връчена сметка от „Аферата Белене“. Първото се случи преди повече от две години, второто се „установи“ сега. Разследване и в двата случая има, внесени обвинителни актове в съда и задържани лица няма!

Прокуратурата започна проверки и образува досъдебни производства по тези деяния още през 2013 – 2014 г. Имаше зрелищни нахлувания в банкови и фирмени офиси, публични арести, гръмки съвещания и пресконференции на прокуратурата, „надскачане на закона“ и прескачане на съда. Но официално обвинени лица и „известни извършители“ още няма, извън всякакви допустими и разумни срокове на разследването!

Тежки грабежи и длъжностни престъпления стоят за пореден път неразкрити и ненаказани, 6 милиарда ги няма.

Прокуратурата е потънала в удобна анонимност и почти пълно бездействие за големите корупционни престъпления и „обирите на века“. Но действа светкавично и с мощ в случаите на дребна корупция или недоказани длъжностни престълления. За 6 милиарда закон и процес няма, но за 60 хиляди лева сме „безкомпромисни“!

НИЕ ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КОЙ КРАДЕ безнаказано и КОЙ ГО ПАЗИ в съдебната система на тази държава!?

И по тези въпроси, както и по провеждането на наказателната политика за тежките корупционни престъпления по принцип, призоваваме депутатите  да поискат изслушването на главния прокурор в Народното събрание.

Ще адресираме своите въпроси към тях, понеже вече има и коституционна възможност и процедура за такова изслушване.

Време е да се възмутим!