Skip to main content

10 000 свободни граждани на 10-ти септември пред Съдебната палата

By 01.09.2019март 23rd, 2021Новини, Събития

Време е да се ядосаме наистина! От името и на Главния прокурор, кандидатът Гешев вече ни заплашва „със всички, позволени от Закона средства“, защото отстояваме правата си! В концепцията си за управление същият без свян погазва основни принципи на Правото и предлага Вишински стил на управление на Прокуратурата, с препратка и към влияние в Съда. Ще търпим ли милиционерски стил в правова и демократична държава или ще се противопоставим?

Заставаме твърдо срещу порочната и цинична „процедура“ за избор на нов главен прокурор, срещу единствения и „безалтернативен“ кандидат и се обявяваме ЗА реформи в Прокуратурата, независимо правосъдие и свобода на словото. Длъжни сме да спрем тази процедура, за да спасим Правовата държава, свободите си и да защитим децата си!

Свободните граждани ще бъдем там, за да покажем на спецпрокурор Гешев, че не може да говори от името на гражданите, които той дори не познава! Призоваваме за организиране на събития на тази дата и в други градове, на които ще окажем съответния съпорт! Протестите ще станат ежеседмични до постигане на резултат в обществен интерес!

Подготвяме нашите искания и предложения, за които ще искаме Вашата подкрепа. На място ще съберем и подписка за внасяне в Народното събрание в подкрепа на предложенията на за промени в Закона за Съдебната власт, внесени на 29.07.2019г. и ще стигнем с шествието до сградата на Парламента!

Ще се видим на 10-ти септември – от 18 часа пред Съдебната палата!