Skip to main content

Три пъти за щастие

В 61-ия епизод Пепи Кънчев, Росен Рашков и Емил Георгиев обсъждат следните теми:
1. След 3 избора тази година – новият парламент започна работа. Какво да очакваме при формиране на редовно правителство и защо Иван Демерджиев да остане на поста си в него.
2. Прокуратурата не намери данни за престъпление в сигнала на Бойко Рашков срещу Иван Гешев – какво значи „използване на информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство“?
3. Съветът на Европа призова България спешно да ограничи влиянието на главния прокурор – докъде стигна привеждането на законодателството ни в съответствие с решението на ЕСПЧ по делото „Колеви срещу България“.
4. Полша и Унагрия срещу ЕС – според заключението на генералния адвокат Manuel Campos Sánchez-Bordona по дела C-156/21 и C-157/21 регламентът за обвързаност на европейските финансови средства със спазването на принципите на правовата държава не противоречи на общностното право.

Абонирайте се за подкаста в

– Apple Podcasts -> https://podcasts.apple.com/bg/podcast/ипв-подкаст/id1534604442

– Google Podcasts -> https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8zOWNiMjU2Yy9wb2RjYXN0L3Jzcw== 

– Spotify -> https://open.spotify.com/show/7dyrrFtr4VEkYMOfTO3dVx или

– YouTube -> https://www.youtube.com/c/ИнициативаПравосъдиезавсеки

– Instagram -> https://www.instagram.com/pravosadiezv/channel/

П. С. Ако харесвате подкаста и дейността ни въобще, можете да ни подкрепите с дарение чрез банков превод, по PayPal или по ePay, повече тук -> https://pravosadiezavseki.com/dareniya/ и https://www.patreon.com/ipvpodcast