Skip to main content

#КОЙ опрасква правосъдието в България

Lions_ChurchСъбитията от последните дни показват ясно, че статуквото е решено да жертва съдебната реформа, за да запази недосегаемата фигура на главния прокурор, а с това – привилегиите на малцина, в ущърб на мнозинството от българските граждани.

Затова Инициатива „Правосъдие за всеки” призовава за всеобща мобилизация.

Totem_TheatreЗа начало каним всички на Правосъден уикенд на 14 и 15 ноември от 11 до 18 ч. пред Народния театър в София. Включете се в подписката на Националната гражданска инициатива, за да упражните даденото от закона право за пряко участие в държавните дела. Застанете зад Седемте идеи за истинска съдебна реформа. Колкото повече се съберем, толкова по-силни ще бъдем.

#OSTAVKAТъй като гражданският натиск е единственият шанс за промени, подкрепяме протеста под мотото:

#КОЙ опрасква правосъдието в България!

Денят е понеделник 16 ноември, часът – 18:30, а мястото – Съдебната палата.

На 17 ноември се очаква парлментарната комисия за промени в Конституцията да отхвърли предложенията за реформа в прокуратурата и да не ги допусне до разглеждане в пленарна зала. Това са внесените от депутати идеи на Инициативата, под които вече се подписаха стотици граждани.

Призоваваме колкото се може повече граждани и граждански организации да се включат в усилията за спасяване на съдебната реформа! Вече няма съмнение, че съдбата ѝ е в нашите ръце.

Надяваме се българските медии да оценят извънредния характер на ситуацията.